Jezte zdravěji – zařaďte klíčky do vašeho jídelníčku
Hitem poslední doby je klíčení různých druhů obilovin a zeleniny – například mungo výhonky, cizrna, slunečnice a další, a to v domácích podmínkách, za pomoci tzv. klíčící misky. Začněte třeba oblíbenou potravinou mungo a nechte ji naklíčit, za 3-4 dny máte hotovo a můžete si užívat příjemnou oříškovou chuť zdravých mungo výhonků. Klíčit se dá samozřejmě i další dlouhá řada různých potravin, vyzkoušejte třeba i některé netradiční a pusťte se do domácího klíčení.
Výborně chutnají i naklíčené ředkvičky nebo česnek. Pořiďte si praktickou třípatrovou biomisku a pusťte se do domácího klíčení, které vás bude bavit. A proč jsou vlastně čerstvě naklíčené potraviny tak zdravé? Je to jednoduché – klíčením se zvýší obsah cenných vitamínů, zdraví prospěšných enzymů a minerálů. Naklíčené obiloviny a zelenina také zvýší vaši imunitu a pomohou vašemu tělu čelit civilizačním chorobám. Pravidelnou konzumací čerstvých klíčků se viditelně zlepší váš zdravotní stav i nálada.
Proč klíčit doma?
· Čerstvost
· Zaručená bio kvalita
· Vyšší kvalita a nezávadnost
· Více vitamínů minerálů a stopových prvků
· Nižší cena
Různé možnosti konzumace zdraví prospěšných klíčků
§ jen tak samotné
§ do sálátů
§ jako příloha k hlavnímu jídlu
Pokud tedy zařadíte pravidelně chutné klíčky v bio kvalitě do vašeho jídelníčku, dodáte vašemu tělu spoustu cenných vitamínů, minerálů, stopových prvků a také vlákniny. Pořiďte si klíčící misku, která vám zaručí rychlé domácí naklíčení různých druhů potravin. V pohodlí vašeho domova si tak kdykoliv budete moci připravit čerstvé klíčky a použít je například do salátu nebo je konzumovat jen tak třeba při sledování televize jako náhradu za nezdravé brambůrky. Dopřávejte si ve vašem jídelníčku tuto vitamínovou bombu co nejčastěji a dodejte vašemu tělu cenné a zdraví prospěšné látky. Vaše zdraví to ocení.